Reacția „Avia Invest” la anunțul APP privind rezilierea contractului de concesionare. „Presiunile au la bază interesele economice personale ale lui Igor Dodon”

  • 10 Iulie 2020 16:48
Reacția „Avia Invest” la anunțul APP privind rezilierea contractului de concesionare. „Presiunile au la bază interesele economice personale ale lui Igor Dodon”

Compania „Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), dezminte informațiile din presă cu privire la rezilierea contractului de concesionare.

„În pofida visurilor lui Dodon, “Avia Invest” va continua să construiască Aeroportul Chișinău încă 43 de ani Compania „Avia Invest” a primit doar o notificare de la Agenția Proprietății Publice (APP) despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare, iar acțiunile APP sunt o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț. Afirmațiile sunt o minciună absolută și obraznică. Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și „Avia Invest” dezminte informațiile și nu consideră o notificare ca un fapt împlinit”, se arată în comunicatul companiei. 

De asemenea, „Avia Invest” susține că are loc amplificarea atacurilor la adresa companiei. „Acestea sunt orchestrate personal de Igor Dodon, care a demonstrat că nu se va opri în fața nici unei ilegalități pentru a-și realiza scopul de a prelua controlul la acest obiectiv în care s-au făcut investiții imense și a fost modernizat în ultimii ani.
În acest context, informăm opinia publică, investitorii străini, dar și organizațiile internaționale despre abuzuri fără precedent pe care nu și le-a permis nici o țară.
(...) "Avia Invest” reiterează că este o companie solvabilă, care își exercită activitatea în strictă conformitate cu legislația și cu prevederile contractului de concesionare. Presiunile la care este supusă au la bază interesele economice personale ale lui Igor Dodon, care nu se arată deranjat de faptul că prin această atitudine a transformat Republica Moldova într-o zonă roșie pentru investitorii internaționali, inclusiv cei din Rusia, pe care șeful statului îi cheamă să facă afaceri”, mai afirmă „Avia Invest”. 

Menționăm că, Agenția Proprietății Publice a anunțat că, pentru neexecutarea obligațiunilor contractuale, la data de 8 iulie urent, a reziliat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” și a terenului aferent nr. 4/03, încheiat cu SRL „AVIA INVEST” și a solicitat de la SRL „AVIA INVEST” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău