Reacția autorităților în urma incendiului de la gunoiștea cu crengi din apropierea localității Ghidighici

  • 10 Iulie 2017 10:20
Reacția autorităților în urma incendiului de la gunoiștea cu crengi din apropierea localității Ghidighici

Un incediu puternic a izbucnit noaptea trecută în localitatea Ghidighici, din suburbia Chișinăului. Potrivit unui comunicat al Departamentului Situațiilor Excepționale, incendiul s-a declanșat după ora 23:00, la o gunoiște cu crengi și frunze depozitate în apropierea localității Ghidighici, lângă Piața Auto din zonă. 

Flăcările au cuprins o suprafață de 3 hectare din cele 5 hectare de crengi aflate pe un teren între străzile șoseaua Balcani și strada Pietrarilor. Pentru stingerea focului au intervenit cinci autospeciale, incendiul fiind localizat după patru ore.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani al Capitalei, Valeriu Nemerenco, nu există pericol pentru cetățeni.  „Este nevoie de ajutor suplimentar și de pământ”, a menționat pretorul sectorului Buiucani. 

Acum, la fața locului se află două autospeciale ale pompierilor, iar tehnica grea inginerească acoperă crengile de la gunoiște cu pământ, pentru a evita reizbucnirea incendiului. 

Deocamdată nu se cunoaște cauza exactă a izbucnirii incendiului.  

Viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu a cerut să fie găsite mai multe tocatoare pentru crengi. „Acolo unde sunt depozitate crengi uscate, rog angajații poliției Capitalei, să trimită echipaje mobile care vor supraveghea aceste locuri pentru a preîntâmpina situații similare”, a spus viceprimarul Nistor Grozavu. 

După intemperiile din luna aprilie, în sectoarele din Chișinău au apărut mai multe platouri unde sunt depozitate crengile doborâte de ninsoare. De exemplu, în sectorul Botanica din municipiul Chișinău sunt cele mai multe platouri cu crengi - 6, în celelalte sectoare fiind câte 3-4 platouri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău