Reacția ANSP la declarațiile lui Alexandru Slusari privind rezultatul testului la COVID-19 al unei angajate a fracțiunii Platforma DA

  • 03 Iunie 2020 13:56
Reacția ANSP la declarațiile lui Alexandru Slusari privind rezultatul testului la COVID-19 al unei angajate a fracțiunii Platforma DA

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) susține că testul despre care a vorbit reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, nu a fost efectuat în laboratorul instituției, dar într-un laborator privat. „Laboratorul ANSP nu poartă răspundere pentru rezultatele testelor care nu se încadrează în criteriile definiției de caz”, se menționează într-un comunicat al Agenției.

„Totodată, susținem că, indiferent de rezultatul testului, persoana care a fost în contact cu un caz suspect, sau confirmat COVID-19 trebuie să stea izolat 14 zile, iar interpretarea rezultatelor se efectuează doar de către medicul specialist, în corelare cu simptomele clinice, situația epidemiologică și criteriile de prelevare a probelor. Cu regret, constatăm că în loc să își exercite sarcinile și atribuțiile de serviciu, unii politicieni preferă să lanseze declarații iresponsabile, fără argumente, în adresa instituțiilor care lucrează cu devotament”, mai comunică reprezentanții instituției. 

Menționăm că Alexandru Slusari a anunțat că testul repetat la COVID-19 al angajatului fracțiunii parlamentare a formațiunii este negativ. „Public cerem de la Ministerul Sănătății pornirea anchetei pe acest caz. Încă odată atragem atenția că prelevarea testului în laboratorul ANSP a avut loc cu încălcarea ordinului Ministerului Sănătății”, a spus Slusari. 

Parlamentul a anunțat până acum că trei angajați și doi deputați sunt infectați cu COVID-19. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău