Reacția ANSA la cazul de intoxicare cu insecticide din Cantemir în urma căruia trei copii au decedat

  • 30 Octombrie 2018 11:30
Reacția ANSA la cazul de intoxicare cu insecticide din Cantemir în urma căruia trei copii au decedat

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că s-a autosesizat pe marginea cazului de intoxicație, care a avut loc  în satul Flocoasa, raionul Cantemir

Potrivit unui comunicat al instituției, specialiștii Direcției raionale pentru siguranța alimentelor Cantemir, împreună cu reprezentanții procuraturii raionale și ai comisariatului raional de poliție, s-au deplasat la fața locului, unde au constatat, că  într-o gospodărie privată, în scop de păstrare a unui lot de grâu de 7-8 tone, a fost aplicată o doză sporită de fumigant, măsurile de protecție fiind ignorate.

„A fost asigurată paza, pentru a nu admite pătrunderea în local a persoanelor străine. Specialiștii ANSA au discutat cu medicii de la spitalul de urgență pentru a-i informa despre specificul produsului chimic în vederea alegerii schemei de tratament. Azi, un grup de specialiști din aparatul central ANSA s-a deplasat în raionul Cantemir, pentru a stabili proviniența fumegantului și pentru a lua toate măsurile de prevenire a utilizării acestui preparat periculos”, se precizează în comunicat. 

Amintim că două surori și verișorul lor au decedat, iar mama fetelor, dar și bunica celor trei copii rămân internate în Secția toxicologie a Spitalului „Sfântă Treime” din Chișinău în urma intoxicației care a avut loc în Cantemir. Starea celor două femei este stabilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău