Reacția ANP la perchezițiile de la Penitenciarul nr. 15 Cricova în urma cărora șeful instituției a fost reținut

  • 25 Februarie 2021 16:35
Reacția ANP la perchezițiile de la Penitenciarul nr. 15 Cricova în urma cărora șeful instituției a fost reținut

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit cu o reacție după perchezițiile de la Penitenciarul nr.15 Cricova 

Cu referire la obiectele și substanțele interzise depistate și ridicate în urma perchezițiilor din instituția penitenciară, ANP susține că „din cauza vulnerabilității edificiilor de pază, zonei de așezare, numărului redus de angajați, a factorului uman există riscul pătrunderii acestora prin diverse metode”.

„În acest sens informăm că, ANP desfășoară permanent percheziții, activități speciale de investigații, acțiuni de prevenire a introducerii obiectelor și substanțelor interzise, operațiuni de descoperire/curmare a infracțiunilor ce s-au pregătit/săvârșit în penitenciar. În anul 2020, doar în Penitenciarul nr.15-Cricova au fost desfășurate 733 de percheziții, iar în total în sistemul administrației penitenciare au fost efectuate 10570, care s-au soldat cu ridicări a diverselor obiecte și substanțe interzise. Comunicăm că și în continuare vor fi desfășurate măsuri de asigurare a siguranței locurilor de detenție, inclusiv propuneri pentru sporirea capacității penitenciarelor de a face față acestei provocări. Reiterăm că, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) regretă prejudiciul de imagine și nu tolerează eventualele implicări ale angajaților în activități neregulamentare, motiv pentru care suntem disponibili pentru acordarea suportului necesar pentru elucidarea tuturor circumstanțelor”, se arată în comunicatul ANP.  

Mențonăm că, în urma pechezițiilor de ieri, 24 februarie, în Penitenciarul nr. 15 – Cricova, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu angajați ai DDS „Pantera” a ANP, Inspectoratului Național de Investigații și BPDS „Fulger” a IGP al MAI, au depistat și ridicat un număr impunător de obiecte interzise, precum și l-au reținut pe șeful acestei instituții penitenciare, pentru un termen de 72 de ore.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău