Reacția Ambasadei României la interdicția aplicată cetățenilor români, participanți ai Marșului Centenarului

  • 28 August 2018 14:04
Reacția Ambasadei României la interdicția aplicată cetățenilor români, participanți ai Marșului Centenarului

Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat cu privire la existența unui grup de cetățeni români care, la data de 27 august 2018, au dorit să intre pe teritoriul Republicii Moldova, precum și cu privire la comunicatul de presă transmis de Polița de Frontieră a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Conform precizărilor instituției menționate, ”cetățenilor români, care fac parte din Marșul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat, fiind întorși la intrarea în Republica Moldova. Motivul interzicerii este perturbarea ordinii publice în zona de frontieră, cu încălcarea regimului punctelor de trecere.”

Menționăm că aceasta a fost o decizie a autorităților Republicii Moldova, iar Ambasada României la Chișinău urmărește ca în dialogul cu autoritățile din Republica Moldova drepturile cetățenilor români să fie respectate, în conformitate cu reglementările interne din acest stat și obligațiile internaționale ale Republicii Moldova.

Din punctul de vedere al autorităților de frontieră române, grupul de persoane care s-a prezentat în cursul dimineții de 27 august a.c. în Punctul de Trecere a Frontierei Albița nu a perturbat în niciun fel ordinea și liniștea publică în partea românească a punctului de frontieră și nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău