Reacția Air Moldova la aplicarea sechestrului de peste 300 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei

  • 27 Septembrie 2019 13:42
Reacția Air Moldova la aplicarea sechestrului de peste 300 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei

Air Moldova consideră că aplicarea sechestrului de peste 300 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei afectează planul de modernizare a acesteia.

„Cel mai grav este că autoritățile au aplicat acest sechestru pe capitalul statutar al companiei, deși statul nu și-a onorat obligațiunile de a vărsa peste 151 de milioane de lei, în conformitate cu obligațiunile contractuale. Aceasta înseamnă că instituțiile au sechestrat banii care nu aparțin statului, dar agentului economic. Atragem atenția în acest sens că pe lângă prejudiciile pe care aceste acțiuni abuzive le provoacă Air Moldova, ele pot afecta în mod direct și pasagerii companiei”, se arată într-un comunicat al Air Moldova. 

De asemenea, reprezentanții companiei menționează că au fost lansate campanii de denigrare a imaginii și se fac presiuni cu scopul de a falimenta Air Moldova. 

Compania Air Moldova a mai ținut să precizeze că în prezent activează în regim normal.

Amintim că Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale a CNA și Procuratura Anticorupție au aplicat în urmă cu câteva zile sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei în cadrul unui dosar în care este instrumentată infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea ÎS "AIR Moldova".

Este vorba despre un șir de tranzacții fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene. În scopul evitării riscurilor de înstrăinare a patrimoniului companiei, aplicarea sechestrului pe capitalul statutar al întreprinderii în valoare de 301,6 milioane de lei, se arată într-un comunicat al CNA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău