R.D. Congo | Trei pacienți infectați cu Ebola au plecat dintr-un spital fără avizul medicilor

  • 24 Mai 2018 18:10
R.D. Congo | Trei pacienți infectați cu Ebola au plecat dintr-un spital fără avizul medicilor

Trei pacienți infectați cu virusul Ebola au părăsit în pofida avizului medicilor spitalul din Mbandaka, un oraș din Republica Democrată Congo (RDC), a anunțat miercuri un reprezentant local al organizației Medicins Sans Frontieres (MSF), citat de AFP.

"Trei pacienți au părăsit din propria voință zona de izolare amenajată în spitalul din Wangata (Mbandaka)" între zilele de duminică și luni, a declarat Henry Grey, coordonatorul intervențiilor de urgență realizate de MSF în cadrul epidemiei de Ebola care s-a declanșat în această țară africană.

Doi dintre cei trei bolnavi au murit între timp.

Primul pacient, "care era pe punctul de a se vindeca, a părăsit spitalul duminică seară", în timp ce alți doi "au părăsit stabilimentul alături de familiile lor" în noaptea de luni spre marți, a explicat același reprezentant al MSF.

Ultimii doi au murit între timp - unul la domiciliul său, iar celălalt într-un centru de izolare în care fusese reinternat.

"În cele trei cazuri, toate eforturile au fost făcute de angajații de la fața locului pentru a-i convinge pe pacienți - și pe familiile lor - să nu părăsească centrul și să continue tratamentul medical", notează reprezentantul MSF.

Epidemia de Ebola a fost declarată pe 8 mai la Bikoro (oraș aflat la o distanță de 100 de kilometri față de Mbandaka și la 600 de kilometri față de Kinshaha), la frontiera cu Republica Congo.

Numărul deceselor a urcat la 27 dintre cele 58 de cazuri confirmate sau suspectate, potrivit celui mai recent bilanț publicat miercuri de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Miercuri după-amiază, nu era încă foarte clar dacă cele două persoane decedate după ce au părăsit spitalul din Mbandaka au fost deja incluse în acest bilanț.

Începând din 1976, este pentru a noua oară când Republica Democrată Congo este afectată de o epidemie de Ebola.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău