RBI își închide 15 sucursale din Rusia

  • 26 Martie 2015 09:32
RBI își închide 15 sucursale din Rusia

Raiffeisen Bank International (RBI) își reduce operațiunile din Rusia, unde este a 13-a mare bancă după active, deoarece recesiunea a afectat profiturile din sectorul bancar, scrie Agerpres.

Subsidiara rusă a RBI a anunțat închiderea a 15 sucursale din Rusia și oprirea acordării sau a refinanțării creditelor auto.

Vânzările de automobile în Rusia sunt în cădere liberă din cauza crizei economice, care se traduce printr-o depreciere puternică a rublei. Economia Rusiei suferă de pe urma scăderii prețului petrolului, dar și de pe urma sancțiunilor impuse de Occident pentru rolul Moscovei în conflictul din Ucraina.

Conform datelor publicate săptămâna trecută de Association of European Businesses (AEB), vânzările de mașini și vehicule comerciale ușoare au scăzut, în februarie, cu 38% pe piața rusă - cel mai semnificativ declin din 2009 - din cauza problemelor economice și a deprecierii rublei. Luna trecută au fost livrate în Rusia 128.298 de mașini și vehicule comerciale ușoare, față de 206.526 în februarie 2014.

Subsidiara rusă a Raiffeisen a explicat că pe segmentul creditelor auto sunt puține șanse de creștere și de aceea va opri acordarea de credite auto.
Cele 15 subsidiare care vor fi închise se află în orașele Barnaul, Bratsk, Ivanovo, Izhevsk, Tolyatti și Chita. De asemenea, Raiffeisen a anunțat că va deschide șase noi filiale în Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău