Războiul Ucrainei pentru apărarea țării în fața Rusiei. Număr record - peste 110.000 ucraineni s-au alăturat voluntar forțelor armate

  • 10 Aprilie 13:16
Războiul Ucrainei pentru apărarea țării în fața Rusiei. Număr record - peste 110.000 ucraineni s-au alăturat voluntar forțelor armate

Peste 110.000 de cetățeni ai Ucrainei s-au alăturat apărării teritoriale a Ucrainei, a declarat, la o ședință, comandantul Forțelor de Apărare Teritorială a Ucrainei (TrOU), generalul de brigadă Iuri Galușkin, scrie defenseromania.ro.

În prezent, s-au format peste 450 de formațiuni de voluntari ale comunităților teritoriale, iar peste 100 de militari din TrOU au primit dinstincții din partea statului pentru eroism.

Cu o zi înainte de invazie, aveam doar 6.000 de militari profesioniști și rezerviști. Cu toate acestea, pe 24 februarie, linia noastră fierbinte a fost întreruptă și au fost cozi în toată Ucraina pentru a ajunge în TrOU. În total, peste 110.000 de cetățeni s-au alăturat TrOU. Aceștia sunt oameni de diferite profesii, vârste, credințe. Eu personal am văzut aceste cozi kilometrice”, a declarat generalul.

Potrivit lui Galușkin, militarii din trupele de apărare teritorială sunt pregătiți într-o diversitate mare de specialități militare și sunt antrenați să folosească mai multe  tipuri de arme și echipamente militare.

„Forțele teritoriale apără obiective strategice, participă la misiuni de luptă împreună cu unități ale Forțelor Armate, asigură controlul asupra circulației persoanelor și vehiculelor în toată țara și îndeplinesc și alte sarcini. Invadatorii nu se așteptau ca întreaga Ucraină să reziste. Acesta a fost cazul în Kiev, Harkov, Melitopol, Cernigov, Sumi, și în orice alt loc unde era un inamic. Sarcinile au fost îndeplinite cu demnitate”, a declarat generalul de brigadă Galușkin.

Comandantul Forțelor de Apărare Teritorială a remarcat eroismul și curajul Brigăzii Donețk și al Batalionului Mariupol de Apărare Teritorială, care participă la ostilități și apără Ucraina în est împreună cu serviciile speciale și Forțele Armate ale Ucrainei.

Forțele Terestre ucrainene, care înainte de începerea războiului, aveau aproape 160.000 de militari, practic și-au dublat numărul

Comentariul autorului: Forțele de Apărare Teritorială ucrainene (TrOU) sunt echivalentul Gărzilor Patriotice din Sistemul Național de Apărare al României înainte de 1989.

TrOU au înzestrare cu tehnică militară similar batalioanelor de infanterie ușoară din forțele terestre. Sunt excelente pentru misiuni strict de apărare, având în vedere că majoritatea militarilor ucraineni sunt foarte determinați, fiind înrolați voluntar după începerea ostilităților și majoritatea au efectuat deja stagiul militar obligatoriu.

Forțele Terestre ucrainene, care înainte de începerea războiului, aveau aproape 160.000 de militari, practic și-au dublat numărul de militari cu cei 110.000 de militari din TrOU și cu rezerviștii mobilizați direct la unități.

Astfel, în războiul terestru, forțele ucrainene sunt foarte greu de depășit, după cum s-a și demonstrat. În continuare, probabil, marile unități ucrainene de forțe regulate (mecanizate, artilerie, tancuri, aeromobile și de infanterie marină) vor trece la contraofensivă după ce vor preda misiunile de apărare, în unele zone, către TrOU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:3,09 m/s
Tue
28
Wed
29
Thu
22
Fri
25
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău