Războiul Rusiei, „un eșec tactic și strategic”, afirmă președinția OSCE

  • 14 Martie 2022 19:11
Războiul Rusiei, „un eșec tactic și strategic”, afirmă președinția OSCE

Războiul purtat de Rusia în Ucraina astăzi este un „eșec tactic și strategic”, a declarat luni, în Consiliul de Securitate al ONU, ministrul polonez de Externe Zbigniew Rau, a cărui țară prezidează în 2022 Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), relatează AFP.

Drept urmare, Rusia și-a schimbat abordarea de la invazia din 24 februarie și „a atacat structuri civile”, a adăugat el. Acesta este „terorism de stat”, iar autorii săi „vor fi judecați”, a afirmat ministrul polonez, potrivit DIGI24.

Reamintind că Moscova îl acuză de lipsă de imparțialitate în exercitarea președinției OSCE, Zbigniew Rau a subliniat că „imparțialitatea se oprește acolo unde încep încălcările dreptului umanitar internațional”.

În cadrul OSCE, „Rusia avea toate oportunitățile de a lucra diplomatic cu privire la preocupările sale de securitate”, a mai spus el. Dar „cel mai rău scenariu s-a transformat în realitate”, a deplâns ministrul.

„Agresiunea Rusiei pune în pericol OSCE, îi pune în pericol organizarea și viitorul”, a denunțat el, indicând că va merge în curând în R.Moldova și în Balcani în special pentru a mobiliza în favoarea unei soluții pașnice la criză și a relansării acestei instanțe specializate în dialog și cooperare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău