Războiul din Ucraina | Lupte intense în regiunea Harkiv

  • 26 Mai 2022 13:17
Războiul din Ucraina | Lupte intense în regiunea Harkiv

Armata ucraineană duce lupte intense cu ocupanții ruși în regiunea Harkiv, cea mai tensionată situație fiind înregistrată pe axa Izium - transmite, joi, agenția RBC.

"Rușii încearcă să-și îmbunătățească situația tactică în zona orașului Izium și să reia atacul asupra Sloviansk" - a precizat guvernatorul regiunii Harkiv, Oleh Sinehubov, adăugând că Forțele Armate ale Ucrainei își mențin pozițiile și împiedică inamicul să își implementeze planurile. Potrivit lui Sinehubov, Rusia bombardează în mod constant Harkivul și regiunea. "În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate bombardamente în cartierul Piatihatki, unde un bărbat de 62 de ani a fost rănit" - a adăugat guvernatorul. Orașul Balaklia, de asemenea, a fost atacat de trupele ruse.

"Zece persoane, inclusiv un copil de nouă ani, au fost rănite. Două persoane au murit: un bărbat de 64 și un altul de 82 de ani. Doar o fetiță de nouă ani a putut fi scoasă din Balaklia și transportată la Harkiv. Starea de sănătate a acesteia este gravă, dar stabilă. Alți pacienți au fost internați în Spitalul Raional Central Kupiansk" - a detaliat Oleh Sinehubov. Invadatorii ruși au tras și asupra satului Țirkuni, unde mai multe locuințe au luat foc și a fost raportată o victimă. O altă victimă a bombardamentelor rusești a fost semnalată în raionul Ciuhuiv. "De dimineață, rușii au tras, din nou, asupra comunităților Zolociv și Slatino, iar în comunitatea Derhaci sunt doi răniți" - a mai declarat șeful regiunii Harkiv.

Sursa: RBC/Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău