Războiul din Siria | 20.000 de locuitori au reușit să iasă din Alep

  • 30 Noiembrie 2016 09:23
Războiul din Siria | 20.000 de locuitori au reușit să iasă din Alep

În Siria continuă ofensiva forțelor președintelui Bashar al-Assad în estul orașului Alep. Conform ultimelor date, aproximativ 20.000 de locuitori au reușit să iasă din oraș. 

Franța a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta situația din Alep și pentru a adopta o rezoluție de pedepsire pentru utilizarea armelor chimice în Siria.

Ministrul francez de externe, Jean Marc Ayrault, a declarat înainte de reuniunea de la Minsk asupra crizei din Ucraina, că forțele guvernamentale siriene și aliații lor nu ar trebui să rezolve conflictul din Siria printr-unul dintre cele mai mari masacre ale populației civile de după cel de-al Doilea Razboi Mondial. 

În același timp presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, la o reuniune dedicată temei Ierusalimului, desfășurată la Istanbul, că Ankara a lansat operațiunea militară în Siria pentru a pune capăt regimului condus de Bashar al-Assad. 

Astăzi, în SUA, se va da publicității un raport bipartizan privind Siria, care recomandă o mai mare implicare a SUA cu resurse militare și operațiuni speciale pentru a determina ajungerea la o înțelegere politică de încheiere a războiului civil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău