Război Ucraina | Armata și rebelii se acuză reciproc de încălcarea acordului de încetare a focului

  • 14 Ianuarie 2017 15:48
Război Ucraina | Armata și rebelii se acuză reciproc de încălcarea acordului de încetare a focului

Armata ucraineană și rebelii proruși s-au acuzat reciproc, sâmbătă, de încălcarea fragilei încetări a focului intrate în vigoare la finalul lunii decembrie în estul Ucrainei, informează France Presse.

Propus de grupul de contact din care fac parte Kievul, Moscova și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), un nou acord de încetare a focului pe perioadă 'nelimitată' a intrat în vigoare pe 24 decembrie, scrie AGERPRES.

Totuși, armata ucraineană a acuzat sâmbătă rebelii că au lansat 23 de tiruri de artilerie, dintre care în trei cazuri au fost folosite arme de mare calibru, în ultimele 24 de ore în apropiere de Donețk, bastion al separatiștilor proruși.

Un soldat ucrainean a fost rănit în cursul acestor violențe, a anunțat Oleksandr Motuzianik, purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

''Extinderea zonei de luptă și numărul de tiruri ostile arată că inamicul nu intenționează să respecte acordurile de la Minsk și dorește o escaladare a situației'', a afirmat el.

De cealaltă parte, Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei 'republici Donețk', a acuzat forțele armate ale Kievului că au lansat tiruri de artilerie vineri seară și în noaptea de vineri spre sâmbătă. ''Ucraina a demonstrat întotdeauna că nu va respecta acordurile obținute la Minsk. Nu este în interesul ei să respecte încetarea focului'', a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău