”Război” intern la Tiraspol

  • 11 Februarie 2013 15:51
”Război” intern la Tiraspol

Liderul separatist de la Tiraspol, Evhgheni Șeviuck a dispus, la sfârșitul lunii decembrie, blocarea conturilor în valută ale companiei Sheriff.

Conflictul dintre administrația separatistă de la Tiraspol și cea mai mare companie din regiune ”Sheriff”, care durează de mai mulți ani, nu va afecta negocierile în problematica transnsitreană, susțin experții. Totuși, spun ei, Chișinăul ar putea să încerce să tragă foloase din acest conflict în favoarea sa. 

Liderul separatist de la Tiraspol, Evhgheni Șeviuck a dispus, la sfârșitul lunii decembrie, blocarea conturilor în valută ale companiei Sheriff. Într-o declarație pentru presă, compania averiza că din această cauză vor avea de suferit consumatorii, deoarece  Sheriff nu-și va putea onora obligațiunile față de partenerii săi, porivit postului de televiziune din regiune, TSV.

Conflictul dintre compania Sheriff și actualul lider de la Tiraspol s-a amplificat în campania electorală din 2011 din regiune. Potrivit analistului politic Anatol Țăranu, această situație nu se va răsfrânge asupra procesului de negocieri.

Și expertul Cornel Ciurea este de părerea că situația nu are nimic în comun cu negocierile pentru reglementarea transnistreană, dar a sugerat că autoritățile de la Chișinău ar putea interveni pentru a obține anumite beneficii.

Sheriff este cea mai mare companie din stânga Nistrului, care deține cele mai importante rețele de comerț, benzinării, saloane auto pecum și clubul de fotbal cu aceeași denumire, multimplu campion al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău