Război în Ucraina, ziua 778: Explozii și atacuri cu rachete în mai multe regiuni

  • 11 Aprilie 08:56
Război în Ucraina, ziua 778: Explozii și atacuri cu rachete în mai multe regiuni

Autoritățile ucrainene au comunicat că au avut loc explozii în regiunile nordice, sudice și vestice ale Ucrainei azi dimineață, în cadrul unui nou val de atacuri rusești cu rachete. Primarul orașului ucrainean Harkiv, Ihor Terehov a scris pe Telegram că în oraș au fost auzite explozii, la fel și în regiunea Zaporijjia, a declarat guvernatorul acesteia, Ivan Fedorov. Guvernatorul regiunii vestice Lviv, Maksim Kozițki, a scris pe Telegram că sistemele de apărare aeriană funcționează în zonă, potrivit Rador.

Un atac cu rachete al Rusiei a ucis ieri patru persoane în districtul Odesa din sudul Ucrainei, al doilea atac asupra Odesei în ultimele două zile. Printre victime se află și o fetiță de 10 ani, a declarat guvernatorul regional, Oleh Kiper.

În noaptea de marți spre miercuri, Rusia a atacat regiunea Odesei cu drone și rachete. Rușii au lovit infrastructura critică, de transport și logistică, iar doi angajați ai unei companii de transporturi au fost răniți, potrivit Unian.

Odesa, unul dintre cele mai aglomerate porturi din Ucraina, a fost o țintă frecventă a atacurilor rusești în războiul care durează de 25 de luni.

Loviturile rusești au vizat 80% dintre termocentrale și jumătate dintre hidrocentralele din Ucraina în ultimele săptămâni, a declarat la începutul săptămânii ministrul ucrainean al energiei Gherman Galușcenko, denunțând "cel mai mare atac" împotriva sectorului energetic al țării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău