Război în Ucraina: situația din Odesa

  • 09 Martie 2022 09:11
Război în Ucraina: situația din Odesa

În ciuda amenințării continue, încă din 24 februarie, toate instituțiile medicale din Odesa lucrează aproape normal și primesc pacienți, a transmis șeful Departamentului de Sănătate al orașului Odesa, Levon Nikoghosyan, potritivit Radio România Actualități.

Medicii de familie se află la cabinete, iar în spitalele din regiune se fac operațiile urgente. Doar operațiile planificate anterior au fost anulate.

Potrivit lui Nikoghosyan, în fiecare zi se refac stocurile de medicamente și materiale sanitare consumate.

De asemenea, farmaciile Odesfarm sunt deschise și oferă inclusiv insulină și medicamente compensate. De aceea, oficialul face un apel la populație să nu facă stocuri de medicamente inutil.

Mai mult, ieri a fost lansat un canal Telegram prin intermediul căruia se recrutează donatori de sânge și s-au înscris deja 650 de persoane.

Tot ieri, Clinica de copii din Odesa a primit donație din partea unei companii din oraș, 20 de tone de alimente și bunuri esențiale.

De la începutul războiului, magazinele corporației din Odesa sunt deschise non-stop în toate orașele din regiune pentru a veni în sprijinul populației cu hrană și produse de bază.

De asemenea, pentru civilii din orașele supuse raidurilor aeriene și bombardamentelor, subsolurile magazinelor funcționează ca adăposturi antiaeriene care sunt dotate cu pături și apă potabilă.

Radio România Actualități mai transmite că orașul Odesa se pregătește de o confruntare iminentă cu trupele ruse, drept urmare au loc și operațiuni de evacuare cu zeci de garnituri de tren pregătite de autorități.

Ieri, pentru prima dată au putut fi evacuați oameni prin câteva coridoare umanitare, mai puțin la Mariupol unde s-a tras asupra convoaielor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău