Război în Ucraina: Lupte fără evoluții majore în Donbas și Herson

  • 25 Iulie 2022 19:07
Război în Ucraina: Lupte fără evoluții majore în Donbas și Herson

Aviația ucraineană a bombardat cu avioane și elicoptere poziții rusești în regiunea Herson din sudul Ucrainei, în cadrul contraofensivei prin care armata ucraineană încearcă să recupereze teritorii din această regiune parțial ocupată de trupele ruse, potrivit ultimului raport transmis luni de Comandamentul Sud al armatei ucrainene, relatează agenția EFE.

O purtătoare de cuvânt ucraineană a susținut că trupele Kievului au distrus în Herson un post de comandă rus de unde trupele ruse ar fi încercat la rândul lor să lanseze una dintre operațiunile lor contraofensive pentru a recupera teritorii pe care le ocupaseră anterior la începutul invaziei și pe care le-au pierdut între timp.

Continuă în acest timp luptele în partea de est a Ucrainei, în Donbas. Potrivit guvernatorului ucrainean al regiunii Lugansk, aflată sub controlul trupelor ruse, acestea încearcă, fără succes, să înainteze în cealaltă regiune a Donbasului, Donețk.

''Ocupanții nu renunță la intențiile de a dezvolta un atac împotriva marilor orașe din regiunea Donețk, dar încă sunt blocați în regiunea noastră (Lugansk). Vor muri fără să vadă vreodată regiunea vecină. Atacă din mai multe direcții în același timp, încercând să disperseze defensiva noastră. Dar nu reușesc'', susține guvernatorul Serghei Gaidai.

Conform evaluării serviciilor de informații britanice, citate de Reuters, nu sunt evoluții majore în luptele în desfășurare în Donbas și Herson.

În acest timp, Ministerul rus al Apărării a susținut că trupele sale au distrus în regiunea Hmelnițki din sud-vestul Ucrainei un depozit unde se aflau rachete pentru lansatoarele multiple HIMARS și obuze pentru tunurile M777. Ucraina a susținut la rândul ei că a reușit să distrugă cu sistemele HIMARS circa 50 de depozite de muniții ale trupelor ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău