Război în Ucraina: Două persoane au murit în urma unor atacuri cu drone rusești

  • 02 Martie 12:10
Război în Ucraina: Două persoane au murit în urma unor atacuri cu drone rusești

Atacurile cu drone rusești s-au soldat cu cel puțin doi morți, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Ucraina, în regiunile Harkov (nord-est) și Odesa (sud), au anunțat autoritățile de la Kiev, scrie News.ro.

Un tânăr a fost ucis și mai multe persoane, inclusiv un copil de trei ani, au fost rănite când o dronă rusă a lovit un bloc de apartamente în orașul portuar Odesa, potrivit autorităților.

"Copilul de trei ani are probleme la picior și se află sub supraveghere medicală", a declarat guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, care a precizat că șase adulți au fost de asemenea răniți.

O casă a fost lovită de o dronă în satul Veliki Burluk, la aproximativ o sută de kilometri de Harkov, ceea ce a dus la un incendiu. Cadavrul unui bărbat în vârstă de 76 de ani a fost scos din dărâmături, potrivit poliției. "Casa a fost complet distrusă. Ofițerii de poliție au evacuat o femeie în vârstă dintr-o casă învecinată", a declarat aceeași sursă.

Potrivit autorităților orașului Harkov, dronele au avariat numeroase vehicule și clădiri rezidențiale, dar nu au fost raportate victime.

Aceste atacuri au avut loc în timp ce alertele aeriene erau în curs de desfășurare în regiunile estice ale Ucrainei, deoarece autoritățile au detectat sosirea dronelor explozive Shahed.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău