RĂZBOI în Ucraina: Trei morți și cinci răniți în ultimele 24 de ore

  • 17 Martie 2015 21:09
RĂZBOI în Ucraina: Trei morți și cinci răniți în ultimele 24 de ore

Trei soldați ucraineni au fost uciși, iar cinci răniți în ultimele 24 de ore în pofida încetării focului intrate în vigoare în estul separatist al Ucrainei, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt militar Andrii Lâsenko, transmite Agerpres.

Militarii ucraineni au murit în urma tirurilor de artilerie și a exploziei unei mine artizanale la trecerea unui vehicul al armatei ucrainene, a precizat Lâsenko. Forțele guvernamentale ucrainene sunt ținta atacurilor cu grenade și obuze de mortier, iar rebelii susținuți de Moscova au trimis și tancuri pentru atacarea ucrainenilor, a adăugat oficialul de la Kiev.

În pofida acestor ostilități, președintele ucrainean Petro Poroșenko a înaintat parlamentului proiecte de lege prin care se acordă mai multă autonomie celei mai mari părți a zonelor controlate de separatiști, în conformitate cu acordul de la Minsk încheiat pe 12 februarie guvernul ucrainean și rebelii proruși.

Noile acte normative vor acorda un 'statut special' acestei zone, în special în ceea ce privește folosirea extinsă a limbii ruse și posibilități sporite de cooperare cu Rusia, însă doar după organizarea alegerilor locale potrivit legislației ucrainene și sub monitorizarea observatorilor internaționali.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău