RĂZBOI în Ucraina: Separatiștii încep ofensiva în Mariupol

  • 19 Februarie 2015 15:01
RĂZBOI în Ucraina: Separatiștii încep ofensiva în Mariupol

Separatiștii proruși au lansat joi atacuri cu mortiere asupra pozițiilor trupelor guvernamentale ucrainene în apropiere de orașul Mariupol, port strategic la Marea Azov, transmite Agerpress.

'Atacuri cu mortiere asupra localității Șirokino au loc în acest moment', a indicat un purtător de cuvânt militar, referindu-se la un sat situat la aproximativ 30 de km de Mariupol.

'Nu a fost nicio tentativă de a captura pozițiile noastre până în prezent. Rebelii își concentrează deocamdată rezervele', a mai spus acesta.

După cum relatează agențiile de presă ucrainene, un soldat ucrainean a fost ucis și altul rănit în urma tirurilor lansate miercuri de rebeli, în pofida armistițiului, intrat în vigoare la 15 februarie. 'Rebelii au deschis focul ieri (miercuri) de 13 ori asupra pozițiilor noastre. Tirurile au fost executate din mortiere, tancuri și arme de calibru mic', a specificat comandamentul ucrainean responsabil cu apărarea portului Mariupol, indicând că o parte din tiruri proveneau dinspre mare.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Anatoli Stelmah, a adăugat că atacurile lansate joi dimineață de rebeli vizează cu precădere satul Șirokino de lângă Mariupol. Potrivit unor experți ucraineni, după preluarea de către rebeli a controlului asupra orașului Debalțevo, nod feroviar strategic, ce leagă Luganskul de Donețk (cele două bastioane separatiste), aceștia ar putea să se îndrepte spre Mariupol, aflat în prezent sub controlul Kievului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău