RĂZBOI în Ucraina: 16 civili, uciși în ultimele 24 de ore

  • 04 Februarie 2015 15:33
RĂZBOI în Ucraina: 16 civili, uciși în ultimele 24 de ore

Cel puțin 16 civili și-au pierdut viața în urma violențelor din ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, teatrul unui conflict militar între armata guvernamentală și insurgenți proruși înarmați, relatează Agerpress.

Cinci civili au fost uciși în suburbiile orașului Debalțevo, unde au loc confruntări din ce în ce mai violente, alți șase în fieful separatist Donețk și în împrejurimile acestuia, precum și cinci în regiunea Lugansk, o altă 'capitală' rebelă.

La Debalțevo, unde rebelii încearcă de peste o săptămână să încercuiască armata ucraineană, cinci civili au fost uciși în ultimele 24 de ore, potrivit autorităților regionale loiale Kievului.

Un alt civil a fost ucis la Avdiivka, o localitate controlată de Kiev și situată la câțiva km nord de Donețk, în timp ce alți 18 au fost răniți în teritoriile din est, care se mai află încă sub controlul autorităților ucrainene.

În zonele controlate de rebeli, cinci civili au fost uciși și alți 13 răniți în urma unor bombardamente la Donețk și în împrejurimile sale, potrivit primăriei.

Mai la nord, în regiunea Donețk, cinci civili au murit în urma unor tiruri de artilerie asupra localităților situate pe linia frontului, au indicat autoritățile regionale pro-Kiev.

Numărul victimelor civile au crescut în mod dramatic în urma intensificării în ultimele săptămâni a ostilităților în estul Ucrainei.

Liderii separatiști au anunțat luni mobilizarea a 100.000 de persoane începând cu 9 februarie. Anterior, ei avertizaseră că își vor extinde ofensiva după eșecul negocierilor de pace de la Minsk sâmbătă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău