Război civil în Libia. Zeci de morți și răniți în confruntarea cu armata

  • 08 Aprilie 2019 14:05
Război civil în Libia. Zeci de morți și răniți în confruntarea cu armata The New York Times

Războiul civil din Libia, care este în desfășurare de aproape cinci ani, a cunoscut o nouă escaladare chiar când se vorbea despre o posibilă încetare a ostilităților, potrivit Digi24.ro.

Cel puțin 32 de oameni au murit și alți 50 au fost răniți în confruntările dintre Armata Națională Libiană, loială guvernului paralel din Tobruk, care controlează cea mai mare parte din țară, și trupele guvernului recunoscut de comunitatea internațională, care are sediul la Tripoli, notrează sursa citată

Forțele rebele, conduse de generalul Khalifa Haftar, au declanșat o amplă operațiune pentru a cuceri Tripoli și pentru a prelua astfel controlul asupra întregii țări. Armata Națională Libiană, loială guvernului paralel din Tobruk, care controlează oricum cea mai mare parte din statul african, vrea să înlăture de la putere guvernul recunoscut de comunitatea internațională. Executivul de la Tripoli și-a mobilizat propriile trupe și a lansat o contraofensivă pentru a apăra orașul.

Armata Națională Libiană avansează și se apropie de periferia orașului Tripoli unde au loc lupte intense. Premierul acuză o lovitură de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău