Raymond Chow, producătorul filmelor care l-au consacrat pe Bruce Lee și Jackie Chan, a murit la 91 de ani

  • 03 Noiembrie 2018 15:15
Raymond Chow, producătorul filmelor care l-au consacrat pe Bruce Lee și Jackie Chan, a murit la 91 de ani

Raymond Chow, considerat un mogul al cinematografiei din Hong Kong și producător al filmelor care l-au ajutat pe Bruce Lee să devină celebru în această industrie, a murit la vârsta de 91 de ani, au anunțat sâmbătă mai multe companii media din Hong Kong, citate de AFP.

Raymond Chow a devenit cofondator al studiourilor Golden Harvest în 1971 și a produs de-a lungul carierei sale peste 170 de filme, potrivit site-ului cu specific cinematografic IMDB. În multe dintre aceste producții a jucat actorul Jackie Chan.

Renumitul producător a colaborat cu Bruce Lee la "The Big Boss" (1971), un film de mare succes pe plan internațional, care i-a lansat cariera actorului asiatic, pasionat de artele marțiale.

Raymond Chow a fost, de asemenea, producător și coproducător al altor două filme celebre cu Bruce Lee, "The Way of the Dragon" (1972) și "Enter the Dragon" (1973), prima dintre aceste pelicule marcând colaborarea în premieră mondială a unui studio din Hong Kong cu industria de la Hollywood.

"Mulțumesc, Raymond, că i-ai dat o șansă tânărului Bruce Lee și l-ai ajutat să își îndeplinească visul. Odihnește-te în pace, Raymond", a scris pe Twitter fiica actorului asiatic, Shannon Lee.

Producătorul Raymond Chow, născut la Hong Kong în 1927, a avut succes pe plan internațional și datorită colaborărilor sale cu actorul Jackie Chan, cu care a început să lucreze la filmul "The Big Brawl", lansat pe marile ecrane în anul 1980. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău