Rata de imunizare în R.Moldova - una dintre cele mai joase printre țările europene. Autoritățile îndeamnă populația să meargă la centrele de vaccinare anti-COVID-19

  • 14 Iunie 2021 12:50
Rata de imunizare în R.Moldova - una dintre cele mai joase printre țările europene. Autoritățile îndeamnă populația să meargă la centrele de vaccinare anti-COVID-19

Numărul persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 în Rep. Moldova cu cel puțin o doză a trecut de 383 de mii, iar aproape 147 de mii dintre acestea au primit până acum ambele doze de ser, potrivit datelor Ministerul Sănătății. Rata de imunizare a populației cu prima doză este de 11,5%, una dintre cele mai joase printre țările europene. Autoritățile din sănătate fac apel către populație să se vaccineze pentru a preveni îmbolnăvirea și un nou val de infectări. 

Aproape 2400 de persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19 în Republica Moldova în cadrul maratonului organizat pe 12 și 13 iunie la Chișinău. Autoritățile municipale anunță că în zilele de odihnă următoare va fi organizat un nou maraton, de această dată pentru a li se administra rapelul persoanelor care s-au imunizat cu prima doză la Palatul Republicii în perioadă 28-30 mai.

Autoritățile de sănătate din Rep. Moldova continuă să facă îndemnuri către populație să meargă la centrele de vaccinare și să se imunizeze pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire cu virusul Covid-19 și pentru un nou val de infectări.

De asemenea, vaccinarea este recomandată și femeilor însărcinate pentru că în urma studiilor s-a demonstrat că au făcut anticorpi și le-au transmis și copiilor, a precizat coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 Ninel Revenco într-un mesaj video postat pe site-ul vaccinare.gov.md. 

”S-a demonstrat că femeile ce au primit vaccin complet au dezvoltat anticorpi normali care o pot proteja împotriva Covid-19, iar la nou-născut s-a colectat sânge din cordonul ombilical pentru aprecierea anticorpilor și acest copil nou-născut avea deja anticorpi contra Covid-19. Deci, la moment, atât Asociația Obstetricienilor și Ginecologilor cât și medicii de familie și de alte specializări din Marea Britanie sau din alte țări, recomandă femeilor însărcinate să se vaccineze, în special femeilor cu termenul de gestație după 34-35 de săptămâni, în așa mod ele să primească ambele doze de vaccin și să fie protejate și ele dar și copilul”.

Toți cei care vor să se vaccineze, pot identifica ușor unitățile de vaccinare, după inscripțiile pe partea exterioară a acestora, în susținerea Campaniei de vaccinare anti COVID-19.  De asemenea, cei care intenționează să se vaccineze, se pot adresa la medicul de familie sau să pot programa pe platforma Ministerului Sănătății.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău