Răsturnare de situație în Marea Britanie: Boris Johnson și Rishi Sunak se vor autoizola 10 zile

  • 18 Iulie 2021 15:55
Răsturnare de situație în Marea Britanie: Boris Johnson și Rishi Sunak se vor autoizola 10 zile

Premierul britanic Boris Johnson și ministrul de Finanțe Rishi Sunak, despre care Downing Street anunțase că nu trebuie să se izoleze după ce au avut contact cu ministrul testat pozitiv cu coronavirus, vor sta în autoizolare 10 zile, relatează AP, potrivit news.ro.

Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a primit sâmbătă dimineață rezultatul pozitiv al unui test covid-19. Noaptea trecută, Johnson și Sunak au fost alertați printr-o aplicație în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Cei doi au avut vineri o reuniune cu Sajid Javid. Javid, care este vaccinat complet, a afirmat că are simptome minore, notează sursa citată.

Persoanele alertate prin aplicația test-and-trace în mod normal se autoizolează, însă aceasta nu este o obligație legală. Contacților cazurilor pozitive li se recomandă să se autoizoleze 10 zile.

Inițial, Downing Street a anunțat că premierul și Sunak vor face în fiecare zi câte un test pentru coronavirus ca parte a unui sistem alternativ folosit în unele locuri de muncă, inclusiv în birourile guvernamentale.

Însă în cazul lui Johnson și Sunak, planurile s-au schimbat în 157 de minute, după ce au apărut numeroase critici cu privire la aparentul tratament special în cazul politicienilor. Downing Street a precizat că Johnson se va autoizola la reședința de la Chequers și nu va fi parte a programului pilot de testare. Și Sunak se va autoizola.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău