Răspunsul unui reprezentant al PSRM la invitația Blocului ACUM de a discuta despre formarea unui grup de lucru comun

  • 23 Aprilie 2019 12:05
Răspunsul unui reprezentant al PSRM la invitația Blocului ACUM de a discuta despre formarea unui grup de lucru comun Oficial.md

Deputatul socialist, Ion Ceban, a venit cu o reacție după ce Blocul ACUM a invitat, din nou, astăzi, PSRM la discuții în cadrul unui grup de lucru comun.

Ion Ceban susține că partidele PAS și DA încă nu sînt disponibile „pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului Republican”, amintind despre disponibilitatea de începe negocierile privind formarea unei coalițoii de guvernare. Potrivit lui Ceban, invitația de astăzi a Blocului ACUM nu arată clar dacă formațiunea acceptă sau acceptă condițiile socialiștilor.

„Suntem disponibili de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere a Partidului Socialiștilor, dar și partidelor PAS și DA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți, însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate”, a afirmat Ion Ceban, într-un mesaj postat pe Facebook. 

De asemenea, secretarul pentru ideologie al PSRM a menționat că socialiștii sunt „îngrijorați de unele acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimile zile la care activ participă conducerea blocului ACUM și care categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări”. 

Amintim că Blocul ACUM a invitat PSRM la discuții privind formarea unui grup de lucru comun, pentru mâine, ora 11:00. Formațiunea își dorește crearea acestuia pentru a fi examinate inițiativele din așa-numitul pachet antioligarhic, dar și proiectele propuse de socialiști. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău