Răspunsul Ucrainei la bombardamentele Rusiei

  • 10 Octombrie 2022 14:54
Răspunsul Ucrainei la bombardamentele Rusiei

Ministerul Apărării de la Kiev a avut o reacție dură la atacurile cu rachete lansate de Rusia asupra orașelor ucrainene, numind „impotentă” armata rusă, și a spus că bombardamentele îi vor face mai puternici pe ucraineni. La rândul său, ministrul apărării, Oleksii Reznikov, a cerut mai multe arme pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei.

„Ruznacilor, chiar credeți că puteți compensa impotența voastră pe câmpul de luptă cu rachete lansate asupra unor orașe pașnice? Chiar nu înțelegeți - atacurile voastre teroriste ne fac mai puternici. Venim după voi”, a scris Ministerul Apărării de la Kiev pe Twitter, ca răspuns la bombardamentele de luni asupra mai multor orașe ucrainene.

„Nu ne vom preda niciodată. Vom lupta”, a mai precizat ministerul. La rândul său, ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a cerut Occidentului mai multe arme antiaeriene  pentru a proteja spațiul aerian al Ucrainei. 

„Cel mai bun răspuns la teroarea rachetelor rusești este furnizarea de sisteme antiaeriene și antirachetă către Ucraina - protejarea cerului de deasupra Ucrainei!. Asta ne va proteja orașele și oamenii. Asta va proteja viitorul Europei. Răul trebuie pedepsit”, a notat Reznikov.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău