Răspunsul mondial la coronavirus: O reuniune mondială la nivel înalt a donatorilor și un concert vor avea loc pe 27 iunie

  • 22 Iunie 17:20
Răspunsul mondial la coronavirus: O reuniune mondială la nivel înalt a donatorilor și un concert vor avea loc pe 27 iunie

Campania "Gobal Goal. United for our future" (Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor), lansată la 28 mai de Comisia Europeană și de Global Citizen, o organizație internațională de promovare și de apărare a drepturilor civile, va culmina cu o reuniune mondială la nivel înalt a donatorilor și cu un concert, care vor avea loc sâmbătă, 27 iunie. Scopul este de a mobiliza fonduri suplimentare destinate dezvoltării și distribuirii de vaccinuri, teste și tratamente pentru coronavirus, informează Executivul UE pe site-ul său, preluat de Agerpres.

Reuniunea la nivel înalt va începe la ora 15:00, ora Europei Centrale, și va fi găzduită de președinta von der Leyen. Vor avea intervenții lideri mondiali și susținători internaționali ai proiectului, artiști și activiști. Vor participa la discuțiile din cadrul comisiilor și vor acorda interviuri: Nikolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo, Ken Jeong și experți și lideri de opinie precum Melinda Gates, Dr. Vin Gupta, președintele NAACP - Derrick Johnson, Eddie Ndopu, Dr. Ngozi Okonjo-Iweala, Kate Upton și Justin Verlander.

La concertul din cursul serii, prezentat de actorul Dwayne Johnson și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vor "urca pe scenă" Shakira, Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber și Quavo, J Balvin, Chloe x Halle, Yemi Alade, Christine and the Queens, Chris Rock, Hugh Jackman, Kerry Washington, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek Pinault, Billy Porter, Diane Kruger, Antoni Porowski, Ken Jeong, Nikolaj Coster-Waldau și Olivia Colman.

Concertul va fi transmis de posturi din întreaga lume: ARD, Canal+ Group, RTVE în Europa, Bell Media, CBC, Citytv și Global TV în Canada, NBC și iHeartMedia în SUA, Grupo Globo în Brazilia, MultiChoice Group și SABC în Africa și Fuji TV și Star India în Asia. Poate fi urmărit și pe site-ul web dedicat răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus și pe conturile de pe platformele de comunicare socială ale Comisiei Europene: Facebook, Twitter și YouTube. Reuniunea la nivel înalt va fi transmisă în direct pe site-ul web al Global Goal Unite's și pe aceleași conturi de pe platformele de comunicare socială.

"Artiștii au puterea de a inspira schimbarea punându-și talentul în slujba unor cauze importante. La 27 iunie, cu ocazia reuniunii la nivel înalt și a concertului "Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor", artiști, oameni de știință și lideri mondiali vor transmite un mesaj unitar, într-un veritabil moment de unitate mondială, rar întâlnit până acum", a declarat Ursula von der Leyen, citată pe site-ul CE.

Hugh Evans, cofondator și director executiv al Global Citizen, a subliniat că, dacă vrem să eradicăm COVID-19 peste tot în lume, trebuie ca liderii mondiali să se angajeze să pună la dispoziție sumele necesare, la nivel de miliarde de dolari, pentru ca toți să aibă acces, în mod echitabil, la teste, tratamente și vaccinuri.

Potrivit artistei și activistei Miley Cyrus, "prezentul ne cere tuturor să acționăm'', iar cântăreața columbiană și activista Shakira a lansat un apel "cetățenilor din întreaga lume și liderilor mondiali să contribuie la eradicarea COVID-19, îndemnându-i să pună la dispoziție miliardele de dolari necesare, pentru ca toți oamenii, indiferent în ce țară trăiesc, să aibă acces la teste, tratamente și vaccinuri''.

Campania "Gobal Goal. United for our future" este o continuare a evenimentului desfășurat sub auspiciile Comisiei Europene în data de 4 mai, care a reușit să strângă 9,844 miliarde de euro, și reprezintă o etapă importantă în cadrul Răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, fiind o acțiunea globală menită să asigure un acces universal la vaccinare, tratament și testare pentru coronavirus la prețuri accesibile.

Angajamentele anunțate la 27 iunie vor sprijini următoarele organizații: Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariției unei epidemii (CEPI); Fundația pentru noi diagnostice inovatoare (Foundation for Innovative New Diagnostics - FIND); GAVI, Alianța Mondială pentru Vaccinuri și Imunizare; Fondul global de luptă împotriva HIV/SIDA, tuberculozei și malariei; Therapeutics Accelerator; UNITAID; Fondul OMS de răspuns solidar la pandemia de COVID-19, gestionat de Fundația ONU.

Pentru a contribui la protejarea cetățenilor de pretutindeni, Comisia a prezentat recent și Strategia UE privind vaccinurile, care vizează să accelereze dezvoltarea, fabricarea și distribuirea de vaccinuri împotriva coronavirusului, într-un interval de timp cuprins între 12 și 18 luni, sau chiar mai devreme.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:4,6 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
11
Thu
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău