Răspunsul Maiei Sandu în privința mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

  • 21 Iunie 2019 09:27
Răspunsul Maiei Sandu în privința mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

Prim-ministrul Maia Sandu a fost întrebată dacă Republica Moldova își va muta totuși Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim sau nu. Drept răspuns, Maia Sandu spune că atunci când a venit în clădirea Guvernului nu a găsit niciun document în acest sens, ci a existat doar un... comunicat de presă.

„Nu am găsit niciun document, când am ajuns în casa Guvernului. Se pare că nu a existat o asemenea decizie. Nu există niciun document scris, a existat doar un comunicat de presă, respectiv u există o asemenea decizie și nu se mută ambasada”, spune premierul Maia Sandu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, de la TVR MOLDOVA.

Întrebată cum este posibil una ca asta, Maia Sandu sugerează că întrebarea trebuie adresată fostei guvernări.
 
Pe 11 iunie, deși Guvernul Sandu fusese deja investit, Pavel Filip și echipa sa guvernamentală au decis transferarea ambasadei Republicii Moldova din orașul Tel Aviv la Ierusalim. 

Deputații PSRM și ai blocului ACUM au spus însă că decizia privind mutarea Ambasadei la Ierusalim este o eroare dipolomatică, făcută pentru a atrage bunăvoința SUA.

De asemenea, Liga Arabă a denunțat decizia Republicii Moldova de a-și muta ambasada în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, decizie care este considerată o amenințare deschisă pentru poporul palestinian.
 
sursa: TVR Moldova
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău