Răspunsul CEC referitor la faptul că PD ar fi fost finanțat ilegal în baza unor donații fictive

  • 09 August 2018 11:45
Răspunsul CEC referitor la faptul că PD ar fi fost finanțat ilegal în baza unor donații fictive

După ce Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a solicitat Comisiei Electorale Centrale (CEC) să analizeze înregistrarea audio apărută în presă, în care președintele raionului Criuleni și membru al PD, Veaceslav Burlac, le cere colegilor săi să semneze în dreptul unor donații la partid pe care nu le-au făcut în realitate, instituția a venit cu un răspuns.

Președintele Maia Sandu a publicat răspunsul CEC referitor la sesizarea respectivă. Astfel, reprezentanții Comisiei comunică despre faptul că este imposibil „de a concluziona doar în baza unei înregistrări audio”. „Or, în cadrul verificărilor interne, s-a stabilit că în adresa organelor de control ale PDM nu a parvenit nicio plângere sau obiecție în privința unor presupuse donații sau cotizații fictive”, menționează CEC, susținând, în același timp, că PD s-a adresat Poliției pentru a se interesa dacă au fost înregistrate plângeri referitor la colectarea plăților fictive de către formațiune, iar răspunsul a fost begativ.   

Instituția a anunțat că după ce a examinat sesizarea, a decis că nu există temei juridic de atragere la răspundere a PD-ului. De asemenea, CEC susține că nu poate „da o calificare a înregistrării audio la care se face referință în sesizare”, deoarece nu are competența de a ancheta. „Comisia adoptă decizii cu votul majorității membrilor doar în baza probelor prezentate ce corespund cerințelor de admisibilitate, pertineță și veridicitate”, susțin reprezentanții CEC. 

Maia Sandu a reacționat la răspunsul CEC, declarând că PDM continuă să se finanțeze în mod ilegal, iar șefa CEC, Alina Russu „o face pe mortul în păpușoi”. Menționăm că PAS a depus sesizarea la CEC în aprilie curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău