Răspuns de urgență - Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă R.Moldova un împrumut de 70 de milioane de euro

  • 20 Iulie 2020 11:43
Răspuns de urgență - Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă R.Moldova un împrumut de 70 de milioane de euro

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi Republicii Moldova un împrumut de 70 de milioane de euro. Banii sunt prevăzuți pentru realizarea proiectului răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Cabinetul de miniștri a probat un proiect de hotărâre privind semnarea Acordului-cadru dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, a informat că suma împrumutului a fost aprobată de către Consiliul de administrație a băncii la mijlocul lunii mai.

Proiectul va fi structurat pe două compenente. Prima componentă vizează domeniul sănătate pentru care sunt prevăzute 40 de milioane. Banii urmează să fie utilizați pentru achiziționarea echipamentelor medicale și consumabile. Cea de-a doua componentă vizează un suport de 30 de milioane de euro oferit întreprinderilor mici mijlocii.

Ministrul Finanțelor a mai spus că se estimează ca împrumutul urmează să acopere cheltuielile aferente combaterii COVID-19 în perioada 2020-2022.

Pentru componenta sănătate creditul este oferit pe o perioadă de 15 ani, patru ani fiind perioada de grație. Pentru componenta suport pentru întreprinderile mici și mijlocii banii sunt oferiți pe o perioadă de șase ani, un an fiind perioada de grație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău