Raportul IRI privind perioada electorală: Există îngrijorări cu privire la modalitatea de colectare a semnăturilor și validarea acestora

  • 25 Ianuarie 2019 17:16
Raportul IRI privind perioada electorală: Există îngrijorări cu privire la modalitatea de colectare a semnăturilor și validarea acestora

Perioada electorală pentru legerile parlamentare s-a desfășurat conform ordinei stabilite și nu au fost semnalate acte de violență, notează un raport de monitorizare al Institutului Republican Internațional, care se referă la prioada 3 decembrie 2018 – 5 iauarie 2019.

Toate grupurile de inițiativă au colectat semnăturile necesare. Cu toate acestea, există o îngrijorare din partea observatorilor în ceea ce privește modalitatea de colectare a semnăturilor, cât și validarea acestora, potrivit raportului.

IRI pune la îndoială și corectitudinea constiutirii unuor consilii electorale de circumscripție.

De asemenea, IRI se referă la un concert public al unui artist internațional renumit, organizat în parteneriat cu un partid politic. În cadrul concertului, a fost folosit logoul partidului și au fost ținute discursuri ale liderilor de partid. „Influența potențială a unor astfel de activități în timpul alegerilor pre-campaniei asupra preferințelor alegătorilor rămâne ambiguă”, se menționează în raport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău