Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane. Care sunt concluziile referitor la R.Moldova

  • 26 Iunie 2020 12:53
Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane. Care sunt concluziile referitor la R.Moldova

La 25 iunie a fost publicat Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, pentru anul 2020.  Acesta reflectă eforturile statelor în prevenirea și combaterea traficului de persoane în perioada anului 2019, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit Raportului, R. Moldova s-a menținut la nivelul Tier 2* în clasamentul stabilit de Departamentul de Stat al SUA. (* Tier 2 - Țările ale căror guverne nu îndeplinesc pe deplin standardele minime ale Actului pentru Protecția Victimelor din anul 2000 /TVPA/ al SUA, dar depun eforturi semnificative pentru a se conforma acestor standard). Eforturile depuse se referă la urmărirea penală și condamnarea mai multor traficanți, alocarea mai multor resurse financiare pentru serviciile destinate victimelor și inițierea dezvoltării unui Centru de plasament pentru bărbații victime ale traficului de ființe umane.

Raportul include o serie de recomandări pentru autoritățile statului în lupta cu traficul de persoane, în special implementarea măsurilor de combatere a corupției în sectorul judiciar, protecția ofițerilor de investigație și procurorilor de influența externă și corupția internă; identificarea pro-activă a victimelor traficului de persoane, inclusiv migranți nedocumentați și referirea acestora la servicii de asistență; consolidarea capacităților organelor de drept cu privire la o abordare centrată pe victimă în cadrul investigațiilor și urmăririlor penale, sporirea accesului la serviciile de plasament și reabilitare pentru victimele traficului de copii; regândirea mecanismului de efectuare a inspecțiilor în muncă, în special cele inopinate.

Raportul integral poate fi accesat pe pagina web a Departamentului de Stat al SUA: https://www.state.gov/wp-content/uploads/2020/06/2020-TIP-Report-Complete-062420-FINAL.pdf.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău