Raportul Curțiii de Conturi: Statul a pierdut aproape 23 de milioane de lei ca urmare a licitațiilor frauduloase pentru reparația drumurilor

  • 23 Iulie 2021 11:56
Raportul Curțiii de Conturi: Statul a pierdut aproape 23 de milioane de lei ca urmare a licitațiilor frauduloase pentru reparația drumurilor

Statul a pierdut aproape 23 de milioane de lei în urma licitațiilor frauduloase pentru reparația drumurilor. Cifra se regăsește într-un raport de audit al Curții de Conturi care a mai constatat că autoritățile publice centrale și locale repară drumuri fără a avea o strategie de întreținere a acestora, date concrete despre lungimea străzilor, drumurilor locale și raionale și nici rapoarte de evaluare tehnică a calității, scrie anticorupție.md.

Curtea a mai constatat că administrațiile raioanelor Cahul, Briceni, Rezina, Cimișlia și Criuleni au determinat incorect obiectul achiziției expus la licitație și au indicat neregulamentar achiziționarea serviciilor. Mai mult, procesele-verbale de recepționare finală a drumurilor reparate sunt „formale” și nu obligă compania care a efectuat lucrările să garanteze calitatea lucrărilor și nici nu oferă pârghii autorităților să le monitorizeze. 

Mai mult, nici una din administrațiile locale nu a monitorizat exploatarea și posibilele remedieri în perioada de garanție a drumurilor. Totodată, lucrările și calitatea drumurilor nu este în niciun fel controlată pe termen mediu și lung, mai notează sursa citată.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău