Raportul autorităților cu privire la taberele de odihnă pentru copii

  • 26 Septembrie 2013 14:14
Raportul autorităților cu privire la taberele de odihnă pentru copii

Autoritățile au prezentat, joi, 26 septembrie, un raport referitor la situația taberelor de odihnă pentru copii, la o lună după încheierea sezonului estival, în cadrul ședinței Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Potrivit raportului, o parte dintre cei peste 66 de mii de copii care și-au petrecut vacanța în tabere, au fost cazați în condiții antisanitare și au fost hrăniți cu produse care nu sunt recomandate preșcolarilor și elevilor.

Serviciul Supravegherii de Stat a Sănătății Publice a constatat că în taberele de odihnă blocurile sanitare și zonele pentru activități sportive nu corespund normelor. Dormitoarele copiilor nu au suficient mobilier sau au pardoseli învechite și deteriorate, a subliniat ministrul adjunct al Sănătății, Svetlana Cotelea.

De asemenea, în tabere au fost depistate produse de cofetărie și condimente care nu sunt recomandate copiilor, precum și băuturi cu adaos de aditivi alimentari. Totodată, copii nu au fost asigurați pe deplin cu fructe și legume, pește, carne și produse lactate, a subliniat Svetlana Cotelea.

Și Agenția pentru Siguranța Alimentelor a depistat o serie de încălcări ale regulamentelor privind condițiile de păstrare și preparare a bucatelor, a subliniat șefa direcției de supraveghere, distribuție și consum al produselor alimentare, Angela Chiriac.

În opinia vicepreședintelui raionului Ialoveni, Anatolie Melenciuc, administrațiile taberelor scad intenționat prețurile pentru foile de odihnă achiziționate de autoritățile locale, pentru a câștiga licitațiile publice, în detrimentul calității serviciilor.

Vara aceasta, în Republica Moldova au funcționat 77 de tabere staționare și 95 cu sejur de zi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău