Raportorul Parlamentului European pentru relația cu R.Moldova, Dragoș Tudorache, a fost ales vicepreședinte al grupului Renew Europe din PE

  • 21 Octombrie 2021 11:43
Raportorul Parlamentului European pentru relația cu R.Moldova, Dragoș Tudorache, a fost ales vicepreședinte al grupului Renew Europe din PE

Raportorul Parlamentului European pentru relația cu R.Moldova, europarlamentarul român USR, Dragoș Tudorache, a fost ales miercuri seară vicepreședinte al grupului Renew Europe, a treia cea mai influentă forță politică din Parlamentul European (PE), declarându-se “onorat” de mandatul încredințat, scrie caleaeuropeana.ro.

Potrivit sursei citate, Dragoș Tudorache a fost ales vicepreședinte în contextul în care Renew Europe și-a ales noua conducere după retragerea lui Dacian Cioloș din funcția de președinte al grupului, funcție care a fost preluată de eurodeputatul francez Stéphane Séjourné, un influent colaborator al președintelui Emmanuel Macron.

Dragoș Tudorache a subliniat că alegerea sa în funcția de vicepreședinte “este o dovadă suplimentară a importanței delegației USR PLUS în cadrul grupului nostru european și o recunoaștere a muncii noastre comune depusă în ultimii doi ani”.

USR este una dintre cele mai mari delegații naționale din cadrul Renew Europe.

“Personal, sunt conștient de responsabilitatea noastră politică de a echilibra spectrul politic european și de a construi în continuare o viziune pro europeană. Misiunea încredințată de alegătorii care mi-au acordat acest mandat în 2019 rămâne fundamentală în efortul nostru de a demonstra că politica poate fi centrată pe principii, valori, și rezultate concrete pentru cetățeni”, a mai punctat Tudorache.

Au mai fost aleși vicepreședinți Renew Europe: Iskra Mihaylova din Bulgaria, Katalin Cseh din Ungaria, Luis Garicano din Spania, Frederique Ries din Belgia, Morten Løkkegaard din Danemarca și Nicola Danti din Italia și Malik Azmani, din Olanda.

Dragoș Tudorache este membru al Parlamentului European din iulie 2019. El a candidat la alegerile din 26 mai 2019 pe listele Alianței USR-PLUS, ocupând poziția a cincea pe listă. În legislativul european, el activează ca membru cu drepturi depline în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne ( LIBE), Delegația pentru relațiile cu Bosnia-Herțegovina și Kosovo (DSEE) și Delegația pentru relațiile cu Statele Unite (D-US). 

În septembrie 2020, Tudorache a fost ales președintele Comisiei speciale a Parlamentului European privind inteligența artificială în era digitală (AIDA). 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău