RAPORT | Suedezii și spaniolii, europenii cu cea mai mare speranță de viață

  • 10 Iunie 2019 18:24
 RAPORT | Suedezii și spaniolii, europenii cu cea mai mare speranță de viață

Suedezii și spaniolii, în această ordine, sunt europenii care se bucură de cei mai mulți ani de viață sănătoasă, în timp ce austriecii și danezii se clasează pe ultimele locuri, potrivit unui raport al Fundației spaniole Cajas de Ahorro (Funcas), citat de EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit celui mai recent raport 'Focus on Spanish Society', publicat luni, Spania va deveni în 2040 țara cu cea mai mare speranță de viață din lume, depășind pentru prima dată Japonia.

Deja în 2017, potrivit Funcas, Spania ocupa primul loc în cazul femeilor.

Bazat pe datele Eurostat - biroul european de statistică - raportul relevă că bărbații suedezi trăiesc în medie 73,2 de ani de viață sănătoasă, față de 71,9 în cazul femeilor, în timp ce Spania se clasează pe locul al doilea, cu 69,9 ani pentru femei și 69 de ani pentru bărbați.

În Spania, 64% dintre bărbați și 53% dintre femei se bucură de o sănătate bună după vârsta de 65 de ani.

Deși au economii dezvoltate și un venit mare pe cap de locuitor, Austria și Danemarca ocupă ultimele locuri în acest clasament, cu mai puțin de 60 de ani de viață sănătoasă.AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Codruț Bălu, editor online: Anda Badea)

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău