RAPORT | Statului Islamic au executat aproximativ 700 de prizonieri în estul Siriei

  • 19 Decembrie 2018 13:10
RAPORT | Statului Islamic au executat aproximativ 700 de prizonieri în estul Siriei

Observatorul sirian pentru drepturile omului a anunțat miercuri, 19 decembrie, că militanții Statului Islamic au executat aproximativ 700 de prizonieri în aproape două luni în estul Siriei, relatează Reuters, citat de mediafax.ro.

Grupul de monitorizare a războiului din Siria a transmis că prizonierii se aflau printre cei 1.350 de civili și luptători pe care Statul Islamic deținea pe teritoriul din apropierea frontierei irakiene.

Islamiștii controlează o zonă din teritoriul situat la est de râul Eufrat, în jurul orașului sirian Hajin, care au intrat în această lună sub controlul forțelor sprijinite de SUA.

Forțele democrate siriene (SDF), conduse de miliția kurdă YPG, s-au luptat cu Statul Islamic timp de câteva luni, cu ajutorul forțelor aeriene americane și a forțelor speciale.

Șeful comandantului SDF, Mazloum Kobani, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că cel puțin 5. 000 de luptători IS au rămas în enclavă, inclusiv mulți străini care par a fi pregătiți să lupte până la moarte.

Califatul auto-proclamat al Statului Islamic s-a năruit după mai multe ofensive în Irak și Siria, deși luptătorii săi operează încă în regiunea de deșert de la frontieră și în zona de munte.

Sursa: mediafax

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău