RAPORT Promo-LEX | Trei partide se întrec la cadouri electorale pentru care s-ar fi cheltuit peste trei milioane de lei

  • 10 Ianuarie 2019 12:52
RAPORT Promo-LEX | Trei partide se întrec la cadouri electorale pentru care s-ar fi cheltuit peste trei milioane de lei

Mai multe partide politice care s-au înregistrat în calitate de concurenți electorali pentru alegerile parlamentare au organizat activități cu tentă electorală, deși oficial campania încă nu a început.

Potrivit ultimului raport de monitorizare, făcut public astăzi, 10 ianuarie, de Promo-LEX, cele mai multe activități electorale au fost organizate de Partidul Socialiștilor (PSRM), Partidul Șor și Partidul Democrat (PDM). Aceste formațiuni politice au oferit cadouri electorale, au organizat concerte și au avut întruniri cu alegătorii, pentru care ar fi cheltuit în total aproximativ 3 milioane 800 de mii de lei. 

Același raport arată că în ultima lună, PDM, Partidul Șor și Formațiunea politică ”Partidul Nostru” ar fi utilizat resurse administrative pentru activitățile electorale. 

Reprezentanții Asociației Promo-LEX au mai constatat că ”reprezentanții principalelor partide care sunt la guvernare” au reușit să colecteze rapid semnăturile necesare, uneori chiar și într-o zi, fapt care stârnește suspiciuni.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău