RAPORT Promo LEX. 2 cazuri de violență la Criuleni și la Cimișlia

  • 14 Iunie 2015 16:08
RAPORT Promo LEX. 2 cazuri de violență la Criuleni și la Cimișlia

În a doua jumătate a zilei alegerilor au fost înregistrate mai multe abateri decât în prima parte, arată al doilea raport de monitorizare al Asociației Promo LEX.

Astfel, au fost înregistrate 2 cazuri de violență la Criuleni și la Cimișlia, cu implicarea unor alegători și a unor membri ai secțiilor de vot.

În 5 secții de vot nu este asigurat secretul votului, cabinele de vot fiind amplasate în mod necorespunzător, iar în câteva secții nu au fost sigilate urnele mobile.A fost sesizat un caz de tentativă de scoatere a buletinelor de vot din secție, 10 cazuri de agitației electorală și 2 cazuri de publicitate electorală în preajma secției de vot.

Observatorii Promo LEX au mai raportat 6 cazuri de votare cu documente necorespunzătoare sau în lipsa fișelor buletinelor de identitate și un caz la Căușeni în care unei persoane i-au fost eliberate 2 seturi de buletine de vot, care a votat și pentru fiul său.

Au mai fost înregistrate 17 cazuri de transportare organizată a alegătorilor, 5 cazuri de limitare a exercitării dreptului la vot și câteva cazuri de înregistrare a mai multor persoane la o singură adresă. La o secție de vot, listele electorale, cu datele de identitate ale alegătorilor au fost afișate public.

În 6 cazuri membrii birourilor electorale au făcut campanie electorală, iar în preajma a 4 secții de vot sunt comercializate băuturi alcoolice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău