Raport OSCE: Forțele ruse de ocupație din Ucraina își maschează prezența. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane

  • 21 Octombrie 2021 12:04
Raport OSCE: Forțele ruse de ocupație din Ucraina își maschează prezența. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane

Forțele Armate Ruse continuă să ofere sprijin și suport militar unităților militare separatiste situate pe teritoriile ocupate temporar din estul Ucrainei. Această susținere continuă pe care Rusia o oferă forțelor separatiste din estul Ucrainei, reprezintă o încălcare gravă a acordurilor de la Minsk, informează defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, Agenția Europeană de Securitate și Cooperare (OSCE) - Misiunea Specială de Monitorizare (SMM) în Ucraina a găsit noi dovezi ale prezenței forțelor militare ruse în teritoriile ocupate temporar din estul Ucrainei.

La 30 august 2021, în timpul unui zbor de observare și culegere de informații, efectuat cu un UAV de mici dimensiuni, observatorii OSCE SMM au descoperit șapte tancuri T-72 și trei obuziere autopropulsate 2S1 Gvozdika de 122mm lângă localitatea Novoselovka (regiunea Donetsk – partea ocupată de separatiști pro-ruși), la o distanță mai mică de 15 km și respectiv 17 km de linia de contact. 

Potrivit raportului OSCE, tancurile și obuziere ar aparține Armatei a 8-a din districtul militar sudic al Forțelor Armate Ruse. 

La 14 septembrie 2021, în timpul unui alt zbor de observare, un mini-UAV ale OSCE SMM a descoperit trei lansatoare multiple de rachete (MLRS) de tip 9K51, BM-21 „Grad” de 122mm.

Un aspect foarte important care este menționat și în raportul Misiunea Specială de Monitorizare în Ucraina este că lansatoarele multiple de rachete Grad au fost instalate pe simple camioane cu remorcă pentru a fi mai ușor a ascunse - demers care contravine acordurilor de la Minsk.

Nota autorului: Montarea și instalarea unor lansatoare de rachete pe simple camioane cu remorcă nu este o practică noua și este folosită cu precădere de anumite grupări teroriste, cum ar fi Hamas. 

Citiți continuarea pe defenseromania.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău