Raport | NATO se confruntă cu cea mai gravă criză, având o serie de probleme, inclusiv interne

  • 18 Februarie 2019 14:26
Raport | NATO se confruntă cu cea mai gravă criză, având o serie de probleme, inclusiv interne

Alianța Nord-Atlantică se confruntă cu una dintre cele mai grave crize din ultimele șapte decenii, fiind afectată de o serie de provocări, inclusiv interne, dintre care cea mai mare este lipsa unei conduceri puternice și principiale din partea SUA, arată un raport elaborat de experți în securitate, relatează Mediafax.

Autorii raportului recomandă relansarea rolului de conducere al Statelor Unite, restabilirea capacității de apărare în Europa, susținerea valorilor democratice și eficientizarea procesului decizional în cadrul organizației.

Pe plan extern, Alianța Nord-Atlantică trebuie să contracareze Rusia, să depună eforturi pentru încheierea războiului din Afganistan, să relanseze parteneriatele NATO, să mențină deschisă perspectiva extinderii și să abordeze toate provocările, inclusiv cea a tehnologiei digitale, potrivit raportului citat de Mediafax.

Documentul a fost elaborat în contextul apropierii celei de-a 70-a aniversari a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, de către foștii reprezentanți permanenți la NATO, Douglas Lute și Nicholas Burns.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău