Raport Kaspersky | Peste jumătate din incidentele de securitate din rețelele industriale sunt provocate de către angajați

  • 21 August 2019 15:00
Raport Kaspersky | Peste jumătate din incidentele de securitate din rețelele industriale sunt provocate de către angajați

Greșelile angajaților s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaționale și sistemele industriale de control (OT/ICS), în cursul anului trecut, la nivel mondial, reiese dintr-un raport privind starea securității cibernetice industriale, publicat, miercuri, de Kaspersky.

Conform sursei citate, patru din cinci organizații (81%) consideră că digitalizarea rețelei operationale este importantă sau foarte importantă pentru acest an, în timp ce 87% dintre cei chestionați confirmă faptul că securitatea cibernetică OT/ICS devine o prioritate pentru companiile industriale pe care le reprezintă. 

Cu toate acestea, doar puțin peste jumătate dintre companii (57%) au un buget alocat pentru securitate cibernetică industrială.

De asemenea, în aproape jumătate dintre companii (45%), angajații responsabili cu securitatea infrastructurii IT supraveghează și securitatea rețelelor OT/ICS, adăugând această sarcină la responsabilitățile lor de bază. 

'O astfel de abordare poate avea riscuri de securitate: deși rețelele operaționale și cele corporate sunt din ce în ce mai conectate, specialiștii pe fiecare dintre acestea pot avea abordări (37%) și obiective (18%) diferite atunci când vine vorba de securitate cibernetică. În afară de stimularea tehnică și de creșterea conștientizării privind securitatea cibernetică industrială, organizațiile trebuie să ia în considerare o protecție specifică pentru zona IoT industrială, care poate deveni conectată extern: aproape jumătate dintre companii (41%) sunt gata să-și conecteze rețeaua OT/ICS la cloud', se menționează într-un comunicat de presă al Kaspersky, transmis miercuri AGERPRES. 

La nivel de angajați, cercetarea de specialitate arată că mai mult de jumătate dintre aceștia (52%) s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaționale și sistemele industriale de control.

Referitor la siguranța rețelelor industriale, Kaspersky anunță că are un portofoliu dedicat de soluții și servicii care abordează provocările cu care se confruntă organizațiile industriale. Astfel, Kaspersky Industrial CyberSecurity îmbină protecția endpoint și a rețelelor industriale, pentru a face față amenințărilor la nivel de operator și de rețea în mediile ICS, cu servicii avansate de informații despre amenințări și reacție imediată la incidente. 

Raport Kaspersky | Peste jumătate din incidentele de securitate din rețelele industriale sunt provocate de către angajați



În plus, compania organizează cursuri de formare si are un program de conștientizare, special conceput pentru experții din domeniul securității cibernetice și managerii OT sau operatorii ICS. 

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Portofoliul companiei include protecție endpoint și mai multe soluții specializate de securitate și servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky, precum și 270.000 de companii client. AGERPRES/

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău