Raport final cu privire la prăbușirea aeronavei Lion Air Boeing 737 MAX în Indonezia, în 2018

  • 25 Octombrie 2019 12:47
Raport final cu privire la prăbușirea aeronavei Lion Air Boeing 737 MAX în Indonezia, în 2018

Raportul final referitor la prăbușirea avionului de pasageri Lion Air în Indonezia, în octombrie 2018, pune accidentul pe seama unor defecte de proiectare ale aeronavei Boeing 737 MAX. Cinci luni mai târziu, același timp de avion, operat de Ethiopian Airlines, a fost implicat într-un nou accident, scrie Rador.

Cele două incidente aviatice au dus la menținerea la sol a tuturor aeronavelor Boeing de tip 737 MAX. Raportul final al accidentului din Indonezia descrie un șir de erori ce au dus la moartea a 189 de persoane. O componentă defectă a fost instalată pe acest tip de avion și este posibil ca aceasta să nu fi fost testată în mod adecvat.

Piesa respectivă a furnizat date inexacte sistemului de control al zborului, ce împingea în mod repetat botul avionului în jos, în momentul în care piloții încercau să câștuge altitudine. Comunicarea deficitară dintre piloți, care nu știau că acel sistem de control al zborului exista și abilitățile precare de pilotaj par să fi avut, de asemenea, un rol în accident.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău