RAPORT de monitorizare: Mai puțin de jumătate din Strategia națională de integritate și anticorupție pentru 2019 a fost realizată

  • 23 Iulie 2020 12:18
RAPORT de monitorizare: Mai puțin de jumătate din Strategia națională de integritate și anticorupție pentru 2019 a fost realizată

Mai puțin de jumătate dintre acțiunile pentru anul 2019, planificate în Strategia națională de integritate și anticorupție, au fost realizate, arată un raport de monitorizare a activității autorităților publice centrale, locale și al mediului de afaceri, realizat de Centrul Național Anticorupție (CNA).

„Datele Sondajului opiniei publice realizat în mai-iunie 2019 de către Institutul Republican Internațional, relevă o scădere dramatică a indicelui privind opinia favorabilă a respondenților față de Guvern. Opinia favorabilă privind autoritățile locale de asemenea a înregistrat o scădere majoră”, se menționează în raportul CNA.

Potrivit documentului, din cele 51 de acțiuni planificate pentru anul 2019, 20 au fost realizate în totalitate, 23 - parțial, 5 sunt în proces de realizare, 2 acțiuni nu au fost calificate, iar 1 acțiune rămâne nerealizată.

În urma audierilor la Guvern s-a decis implementarea în continuare a planului. Accentul va fi pus pe intensificarea procesului de creare a platformei electronice guvernamentale, și fortificarea activităților de instruire a agenților publici și reprezentanților sectorului privat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău