Raport de audit: Privatizarea „Tutun-CTC” s-a desfășurat neconform cu prevederile legale

  • 19 Mai 2020 14:06
Raport de audit: Privatizarea „Tutun-CTC” s-a desfășurat neconform cu prevederile legale

Comisia de control al finanțelor publice a audiat, în ședința de astăzi, Raportul auditului conformității procesului de vânzare-cumpărare a acțiunilor statului deținute în SA „Tutun-CTC”.

Potrivit raportului realizat de Curtea de Conturi, s-a constatat că procedura de selectare a câștigătorului concursului de privatizare a acțiunilor statului în Tutun-CTC nu s-a desfășurat în conformitate cu prevederile legale.

Privatizarea s-a efectuat fără evaluarea obligatorie de către autoritatea administrației publice centrale la valoarea de piață a activelor nete, inclusiv a valorilor mobiliare și a bunurilor imobile. Acest lucru a dus la micșorarea capitalului propriu și, respectiv, a valorii acțiunilor supuse privatizării cu aproape 112 milioane de lei.

Totodată, pachetul de acțiuni ale statului, care costa circa 338 milioane de lei, s-a vândut cu prețul de 166 milioane de lei, valoarea acțiunilor fiind micșorată cu aproximativ 172 milioane de lei, sau cu 50,9% din valoarea de bilanț a acțiunilor.

Curtea de Conturi a mai constatat că pachetul de acțiuni ale statului nu a fost expus regulamentar la licitațiile cu strigare, organizate prin Bursa de Valori a Moldovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău