Raport CJI: Posturile de televiziune au reflectat în mod aproape neutru perioada de campanie electorală

  • 22 Octombrie 18:16
Raport CJI: Posturile de televiziune au reflectat în mod aproape neutru perioada de campanie electorală

Posturile de televiziune au reflectat în mod aproape neutru și perioada de campanie electorală,11-18 octombrie, arată cel de-al patrulea raport de monitorizare a mass-media în campania electorală, prezentat astăzi de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în cadrul coaliției pentru Alegeri Libere și Corecte, transmite Radio Chișinău.

Potrivit directoarei CJI, Nadine Gogu, „accentul în presă s-a pus mai mult pe scrutinul pentru prezidențiale” aproape pe întreg parcursul campaniei electorale.

„Despre referendum, în ultima săptămână am văzut că a crescut numărul subiectelor și au apărut materiale care explicau ce înseamnă referendum, pentru ce vor vota oamenii la referendum”, a spus Nadine Gogu. 

CJI a monitorizat zece posturi de televiziune: Cinema 1, Exclusiv TV, Gagauziya Radio Televizionu (GRT), Jurnal TV, Moldova 1, N4, Pro TV Chișinău, TV 8, TVC 21 și TVR Moldova.

La Jurnal TV, Moldova 1 și Pro TV Chișinău, TV8 tonalitatea reflectării candidaților la funcția de președinte și a partidelor politice participante la referendum a fost în mare parte neutră.

Postul public din regiunea găgăuză, Gagauziya Radio Televizionu, a prezentat administrația publică centrală într-o manieră neutră, în timp ce canalele TVC2 și N4 au evidențiat, în cadrul unor emisiuni, în mod repetat, aspecte negative despre PAS și reprezentanții săi.

Centrul pentru Jurnalism Independent urmează să prezinte încă un raport de monitorizare a 10 posturi de televiziune la începutul lunii viitoare.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:2,57 m/s
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
10
Arhivă Radio Chișinău