Raport citit la Curtea ONU: Rusia folosește tactica terorismului și a propagandei în Ucraina

  • 06 Martie 2017 19:51
Raport citit la Curtea ONU: Rusia folosește tactica terorismului și a propagandei în Ucraina

Reprezentantul oficial al Ucrainei în cadrul ședinței în fața Curții Internaționale de Justiție a ONU de la Haga, Elena Zerkal, a declarat că tactica Federației Ruse în Ucraina include acordarea de suport pentru terorism și propagandă.

Federația Rusă încalcă în mod continuu dreptul internațional și drepturile omului în Ucraina, sustine Zerkal.

„Federația Rusă a continuat să ofere sprijin letal pentru grupurile armate ilegale care au comis numeroase acte teroriste în Ucraina”, – a adăugat ea.

„Tactica Federației Ruse include susținerea terorismului și a actelor de discriminare rasială, propagandă, subversiune, intimidare, corupție politică, atacuri cibernetice. Cu astfel de realitati ne confruntat în Ucraina”, – a spus reprezentantul oficial al Ucrainei, în cadrul ședinței în fața Curții Internaționale de Justiție a ONU.

Potrivit lui Zerkal, Rusia a continuat acest comportament în ultimii trei ani, în tot acest timp ”negând agresiunea sa multidimensionala împotriva Ucrainei”.

Reamintim, în cadrul ședinței în fața Curții Internaționale de Justiție, reprezentantul oficial al Ucrainei Elena Zerkal solicită instanței să aplice măsuri provizorii împotriva Rusiei, înainte de luarea unei decizii pe fond.

La Curtea Internațională de Justitia a ONU, pe 6 martie au început audierile publice în procesul intentat de Ucraina împotriva Rusiei.

Sursa: paginaderusia.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
12
Tue
6
Wed
2
Thu
6
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău