Rapoartele privind evaluarea candidaților la CSJ, Adrian Cerbu și Diana Stănilă, au fost transmise la CSM pentru examinare

  • 20 Martie 18:25
Rapoartele privind evaluarea candidaților la CSJ, Adrian Cerbu și Diana Stănilă, au fost transmise la CSM pentru examinare

Comisia Vetting a transmis astăzi, 20 martie, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) rapoartele de evaluarea în privința judecătorilor Adrian Cerbu și Diana Stănilă, candidați la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Comisia propune CSM-ului ca cei doi candidați să promoveze evaluarea externă.

Rapoartele includ detalii despre evaluare, faptele relevante și motivele care stau la baza concluziilor Comisiei. Urmează ca CSM să examineze în ședință publică rezultatele primite de la Comisie și să decidă asupra lor, printr-o hotărâre motivată. 

Zece rapoarte de evaluare privind candidați la funcția de judecător la CSJ au fost transmise la CSM de către Comisia Vetting de la începutul procesului de evaluare externă. Opt au fost cu propunere de promovare și două cu propunere de nepromovare. CSM a examinat și a acceptat șase dintre rapoarte, cinci de promovare și unul de nepromovare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău